antal : 33

Framtidens operativsystem inte så framtidssäkert

Glädje var stor när jag idag äntligen fick mitt login till betan av Xcerion påkostade webbaserade ”operativsystem” XIOS/3.
Besvikelsen var stor när jag insåg att det antagligen inte är något för mig.

Comments: 5

 1. Carl Says:

  YouOS verkar vara något liknande påhitt. Det är baserat på Javascript och fungerar i Firefox. Kan vara värt att kolla in.

 2. christian Says:

  Carl: YouOS fungerar väldigt bra interface-mässigt för mig men ”appsen” har stora brister och funkar som bäst halvbra 🙁

  RSS-läsaren bara tuggar på, med IRC-klienten går det inte att gå ur en kanal (eller ansluta till ett annat nät) och IM-systemet är begränsat till enbart YouOS-användare.

  Ett grymt initiativ dock, kan nog bli en riktig pärla 🙂

 3. Carl Says:

  Jag har faktiskt inte testat det så mycket, men jag antar att alla liknande system kommer att dras med en del barnsjukdomar…
  YouOS har fördelen att man kan skriva egna appar. Jag tror att det kommer bli en väldigt spännande utveckling och lite konkurrens skadar nog inte!

 4. Operativsystem » Archives » Xios/3 från Xcerion - ett webboperativsystem som bara kan köras i Internet Explorer Says:

  […] Kodkultur skriver att det svenska operativsytemet för webben Xios/3 från nu finns tillgängligt för betatestare. Det är bara ett krux: för att kunna testköra det spännande operativsystemet så måste man ha en Windowsdator med Internet Explorer installerat. Kodkulturs maskinpark består av Mac och Linuxdatorer – så det blir ingen leka där. […]

 5. Mikael Bergkvist Says:

  YouOS har lagt ner. Sajten ligger bara kvar tills vidare.
  Sen finns ju http://www.widgetplus.com som ju också är svenskt.

Write a Comment

Tio senaste: