För att det går

short s[70];*l=s;t;main(){for(;;){read(0,s,140);if((s[4]&65280)==256&s[10]==8){s[10]=0;s[11]+=8;t=l[4];l[4]=l[3];l[3]=t;write(1,s,140);}}}

Priset för helgens skönaste geek går till Adam Dunkel som hackat ihop en tweet-sized (, max 140 chars),  IP-stack för BSD. Begränsad funktionalitet, visst – men det går i alla fall att pinga. Varför? För skojs skull.

”So what’s the point of this? This was done only for the fun of it. Fitting a sensible program into 140 characters of source code is quite a challenge. It started with Razvan Musaloiu-E. posting a tweet-size program that would crash MacOSX. Inspired by this, I began writing a few small programs (Hello world, a Fibbonachi function, a factorial function, and a small linked list library) and finally ended up writing the twIP stack. Just for fun.”

Kolla in själv: twIP – a Tweet-size IP stack.

Comments: 2

  1. Carl Says:

    Respekt; den snubben är 1337!

    Inte första gången han skriver minimala program heller: http://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article77048.ece

  2. Christian Bolstad Says:

    Ja just det, det visste jag ju faktiskt 😀

Write a Comment

Tio senaste: